Gerookte Boter
Een smaakbelevenis die je wilt proeven: Nederlandse boerenroomboter met fleur de sel uit Guérande, subtiel gerookt op Nederlands hout in Rokerij Smoking in Enkhuizen. Het resultaat? Een boter met een diepe, rokerige smaak en een vleugje zeezout die perfect in balans is.
De melk voor onze boter komt van boeren die zorgen voor bloemen, insecten en vogels in de weide. Deze melk wordt 20 uur gefermenteerd en vervolgens gekarnd tot echte en ambachtelijke roomboter, vol van smaak.
Deze boter tilt je gerechten naar een hoger niveau. Smeer het op een vers broodje tijdens de borrel, of gebruik het als de ultieme finishing touch bij gegrilde groenten, vlees of vis. Zo kun je de gerookte boter bijvoorbeeld door een puree van aardappel, aardpeer of pompoen roeren voor een heerlijk diepe en verfijnde smaak. Of maak je een hollandaise saus extra bijzonder door ‘m te maken met gerookte boter in plaats van “gewone” boter.
Roomboter 100%.
Per 100 gr boter voedingswaarde | |
---|---|
KJ | 3140 |
Kcal | 750 |
Vetten | 82 |
Waarvan verzadigd | 55 |
Koolhydraten | 1.0 |
Suikers | 1.0 |
Eiwitten | 1.0 |
Zout | 0.10 |