Caramel van gezouten Boerenboter
In het Frans noemen ze het sjiek “caramel au beurre salé”. Dat kunnen we hier ook dachten wij, maar dan van lokale ingrediënten! Dus we maken onze caramel in Nederland, van Nederlandse room, boter en suiker. Maar wel naar Frans recept 😉
De melk voor onze boter komt van boeren die zorgen voor bloemen, insecten en vogels in de weide. Deze melk wordt 20 uur gefermenteerd en vervolgens gekarnd tot echte en ambachtelijke roomboter, vol van smaak.
De gezouten caramel is heerlijk wegsmeltend op een pannenkoek, gedrizzeld over ijs, op (brioche) brood of croissant, of te gebruiken voor je baksels. Óf je lepelt ‘m natuurlijk zo uit het potje!
Roomboter 100%.
Per 100 gr boter voedingswaarde | |
---|---|
KJ | 3140 |
Kcal | 750 |
Vetten | 82 |
Waarvan verzadigd | 55 |
Koolhydraten | 1.0 |
Suikers | 1.0 |
Eiwitten | 1.0 |
Zout | 0.10 |