Boerenboter Fleur de Sel

Boerenboter Fleur de Sel

Boter zoals boter bedoeld is. De melk is 20 uur aangezuurd en vervolgens gekarnd, wat zorgt voor een volle en romige smaak met een licht zuurtje. Perfect om op brood te smeren of om mee te koken of bakken. Deze boter is op smaak gebracht met Fleur de Sel uit le Guérande. Geniet van deze heerlijke gezouten boeren roomboter!

Echte boerenboter wordt gemaakt door de room of melk aan te zuren (ook wel fermenteren genoemd). Door het karnproces wordt het botervet gescheiden van de melk. De melk die je hiervan overhoudt is karnemelk. Onze boerenboter is niet rauwmelks maar van gepasteuriseerde melk gemaakt.

De fleur de sel is een bijzonder zout uit Frankrijk uit het stadje “Guérande” in de Bretagne streek. Hier wordt de bovenste gekristalliseerde laag zout uit de zoutpannen gewonnen. Dit zout heeft een hele verfijnde smaak en structuur en wordt met de hand gewonnen door de traditionele “paludiers” (het Franse woord voor zoutwerker) en heet “fleur” (bloem) vanwege de vorm als kristal.

Verpakkingsformaten

Ingrediënten

Roomboter 100%.

Voedingswaarden

Per 100 gr boter voedingswaarde
KJ 3140
Kcal 750
Vetten 82
Waarvan verzadigd 55
Koolhydraten 1.0
Suikers 1.0
Eiwitten 1.0
Zout 0.10