Zwarte Knoflook Boter
Erg populair onder chefs en foodies; zwarte knoflook. Laat dat nou eens heel erg goed samengaan met boter! De knoflook wordt 30-40 dagen bij een temperatuur van 70C in een vochtige ruimte gefermenteerd. De van nature aanwezige suikers en aminozuren zorgen voor een “Maillard” reactie in de rauwe tenen. Van knapperig, pittig en wit wordt onze gefermenteerde knoflook zacht, zoet en zwart. Onze zwarte knoflook boter wordt gemaakt met de gefermenteerde knoflook (ook wel black garlic genoemd) en goede boter.
De melk voor onze boter komt van boeren die zorgen voor bloemen, insecten en vogels in de weide. Deze melk wordt 20 uur gefermenteerd en vervolgens gekarnd tot echte en ambachtelijke roomboter, vol van smaak.
De zwarte knoflook boter is heerlijk op een broodje of in de keuken: na het bakken van je steak, leg je een plak erboven op. Het smelt licht en je hebt meteen een smaakvolle jus. Of je bakt spruitjes in de zwarte knoflook boter, genieten!
Oh ps, wist je dat je van zwarte knoflook boter NIET gaat stinken zoals bij gewone knoflook boter?
Roomboter 100%.
Per 100 gr boter voedingswaarde | |
---|---|
KJ | 3140 |
Kcal | 750 |
Vetten | 82 |
Waarvan verzadigd | 55 |
Koolhydraten | 1.0 |
Suikers | 1.0 |
Eiwitten | 1.0 |
Zout | 0.10 |