Grootverpakkingen

Boerenboter Naturel

Boter zoals boter bedoeld is. De melk is 20 uur aangezuurd en vervolgens gekarnd, wat zorgt voor een volle en romige smaak met een licht zuurtje. Perfect om op brood te smeren of om mee te koken of bakken. Geniet van deze heerlijke boeren roomboter!

Lees verder


Echte boerenboter of karneboter wordt gemaakt door de room of melk aan te zuren (ook wel fermenteren genoemd). Door het karnproces wordt het botervet gescheiden van de melk. De melk die je hiervan overhoudt is karnemelk. Onze boerenboter is niet rauwmelks maar van gepasteuriseerde melk gemaakt.

sluiten

Boerenboter Fleur de Sel

Boter zoals boter bedoeld is. De melk is 20 uur aangezuurd en vervolgens gekarnd, wat zorgt voor een volle en romige smaak met een licht zuurtje. Perfect om op brood te smeren of om mee te koken of bakken. Deze boter is op smaak gebracht met Fleur de Sel uit le Guérande. Geniet van deze heerlijke gezouten boeren roomboter!

Lees verder


Echte boerenboter of karneboter wordt gemaakt door de room of melk aan te zuren (ook wel fermenteren genoemd). Door het karnproces wordt het botervet gescheiden van de melk. De melk die je hiervan overhoudt is karnemelk. Onze boerenboter is niet rauwmelks maar van gepasteuriseerde melk gemaakt.

De fleur de sel is een bijzonder zout uit Frankrijk uit het stadje “Guérande”. De broers Pichon winnen de bovenste gekristalliseerde laag zout uit de zoutpannen. Dit zout heeft een hele verfijnde smaak en structuur en wordt met de hand gewonnen door de traditionele “paludiers” (het Franse woord voor zoutwerker) en heet “fleur” (bloem) vanwege de vorm als kristal.

sluiten

Daslook Veldzuring Boter

D

De “wilde” variant van traditionele kruidenboter! Deze boter wordt gemaakt met de (on)kruiden daslook en veldzuring en is geïnspireerd op de kruiden die groeien op en rond Nederlandse weide- en bosgebieden. De “onkruidenboter” smaakt heerlijk op een stokbroodje, maar is ook lekker bij een biefstukje, entrecote, vis of geroerd door gekookte aardappels.

Lees verder


De daslook zorgt voor een subtiele knoflookachtige smaak (met bijkomend voordeel dat je er geen stinkende adem aan overhoudt!), de veldzuring voor een frisse touch en de wilde marjolein brengt een aromatische smaak.

sluiten

Zwarte Knoflook Boter

vdk_mockup_horecarol_zkkopie

Deze boter wordt gemaakt met gefermenteerde knoflook (ook wel black garlic genoemd) en goede boter. Lekker op een broodje of in de keuken: na het bakken van je steak, leg je een plak erboven op. Het smelt licht en je hebt meteen een smaakvolle jus.

Lees verder


De knoflook wordt 30-40 dagen bij een temperatuur van 70C in een vochtige ruimte gefermenteerd. De van nature aanwezige suikers en aminozuren zorgen voor een “Maillard” reactie in de rauwe tenen. Van knapperig, pittig en wit wordt onze gefermenteerde knoflook zacht, zoet en zwart.

sluiten

Salie Citroen Boter

vdk_mockup_horecarol_sckopie

Deze boter wordt gemaakt met salie, citroen en goede boter. Lekker voor bij gevulde pasta of natuurlijk op een stokbroodje. Smelt onze salie-citroen boter in een pannetje en giet deze over je al dente gekookte verse gevulde pasta. Wat parmezaan erover en genieten!

Lees verder


Salie en boter is een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken. Wij hebben hier de schil van citroenen aan toegevoegd voor een frisse en geurige touch.

sluiten