Kleinverpakkingen

Boerenboter Naturel

vdk_mockup_boerenboter_kraft_n_1

Boter zoals boter bedoeld is. De melk is 16 uur aangezuurd en vervolgens gekarnd, wat zorgt voor een volle en romige smaak met een licht zuurtje. Perfect om op brood te smeren of om mee te koken of bakken. Geniet van deze heerlijke boeren roomboter!

Lees verder


Echte boerenboter wordt gemaakt door de room of melk aan te zuren (ook wel fermenteren genoemd). Door het karnproces wordt het botervet gescheiden van de melk. De melk die je hiervan overhoudt is karnemelk. Onze boerenboter is niet rauwmelks maar van gepasteuriseerde melk gemaakt.

sluiten

Boerenboter Fleur de Sel

vdk_mockup_boerenboter_kraft_fds_1

Boter zoals boter bedoeld is. De melk is 16 uur aangezuurd en vervolgens gekarnd, wat zorgt voor een volle en romige smaak met een licht zuurtje. Perfect om op brood te smeren of om mee te koken of bakken. Deze boter is op smaak gebracht met Fleur de Sel uit le Guérande. Geniet van deze heerlijke gezouten boeren roomboter!

Lees verder


Echte boerenboter wordt gemaakt door de room of melk aan te zuren (ook wel fermenteren genoemd). Door het karnproces wordt het botervet gescheiden van de melk. De melk die je hiervan overhoudt is karnemelk. Onze boerenboter is niet rauwmelks maar van gepasteuriseerde melk gemaakt.

De fleur de sel is een bijzonder zout uit Frankrijk uit het stadje “Guérande”. De broers Pichon winnen de bovenste gekristalliseerde laag zout uit de zoutpannen. Dit zout heeft een hele verfijnde smaak en structuur en wordt met de hand gewonnen door de traditionele “paludiers” (het Franse woord voor zoutwerker) en heet “fleur” (bloem) vanwege de vorm als kristal.

sluiten

Zwarte Knoflook Boter

vdk_mockup_kruidenboter_zk_75_1

Deze boter wordt gemaakt met gefermenteerde knoflook (ook wel black garlic genoemd) en goede boter. Lekker op een broodje of in de keuken: na het bakken van je steak, leg je een plak erboven op. Het smelt licht en je hebt meteen een smaakvolle jus.

Lees verder


De knoflook wordt 30-40 dagen bij een temperatuur van 70C in een vochtige ruimte gefermenteerd. De van nature aanwezige suikers en aminozuren zorgen voor een “Maillard” reactie in de rauwe tenen. Van knapperig, pittig en wit wordt onze gefermenteerde knoflook zacht, zoet en zwart.

sluiten

Daslook Veldzuring Boter

vdk_mockup_kruidenboter_dv_75_1

De “wilde” variant van traditionele kruidenboter! Deze boter wordt gemaakt met de (on)kruiden daslook en veldzuring en is geïnspireerd op de kruiden die groeien op en rond Nederlandse weide- en bosgebieden. De “onkruidenboter” smaakt heerlijk op een stokbroodje, maar is ook lekker bij een biefstukje, entrecote, vis of geroerd door gekookte aardappels.

Lees verder


De daslook zorgt voor een subtiele knoflookachtige smaak (met bijkomend voordeel dat je er geen stinkende adem aan overhoudt!), de veldzuring voor een frisse touch en de wilde marjolein brengt een aromatische smaak.

sluiten

Salie Citroen Boter

vdk_mockup_kruidenboter_sc_75_1

Deze boter wordt gemaakt met salie, citroen en goede boter. Lekker voor bij gevulde pasta of natuurlijk op een stokbroodje. Smelt onze salie-citroen boter in een pannetje en giet deze over je al dente gekookte verse gevulde pasta. Wat parmezaan erover en genieten!

Lees verder


Salie en boter is een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken. Wij hebben hier de schil van citroenen aan toegevoegd voor een frisse en geurige touch.

sluiten

Bio Kruidenboter

vdk_mockup_kruidenboter_kruidenboter_31-08-21-1

Traditionele kruidenboter, maar dan goed uitgevoerd. 100% natuurlijk recept met biologische Nederlandse boter, verse peterselie, knoflook en citroensap. De kruidenboter is lekker om op een stokbroodje te eten, als basis voor een sandwich te gebruiken of om bij groenten, of een stukje vlees of vis te serveren. Genieten maar!

Bio Tomatenboter

vdk_mockup_kruidenboter_tomatenboter_31-08-21-1
Kruidenboter met een mediterrane twist. 100% natuurlijk recept met biologische Nederlandse boter, zongedroogde tomaten, oregano en olijfolie. De tomatenboter is lekker om op een stokbroodje te eten, als basis voor een sandwich te gebruiken of om bij groenten, of een stukje vlees of vis te serveren. Genieten maar!

Gerookte Boter

whatsapp-image-2021-08-09-at-13.54.26

De perfecte smaakcombinatie: Nederlandse boeren roomboter met fleur de sel uit Guérande, ambachtelijk gerookt op hickory-hout in de rokerij van Frank’s Smoke house. Geeft een verrassende smaak aan je borrel bij een broodje, of als finishing touch bij je bereide groenten of vlees. Dit moet je proeven 😉

Karamel van Gezouten boerenboter

vdk_caramel_1
In het Frans noemen ze het sjiek “caramel au beurre salé”. Dat kunnen we hier ook dachten wij, maar dan van lokale ingrediënten! De gezouten caramel is heerlijk op een pannenkoek, ijs, brood of te gebruiken voor je baksels (of je lepelt ‘m natuurlijk zo uit het potje!). Dit product is een samenwerking van chef Nicolas van Leave your Sword en botermaker Roel van Van de Koe.

Bio Zeezout Boter

vdk_mockup_kruidenboter_zeeout_bio
100% natuurlijk recept met Nederlandse biologische boter en Frans zeezout uit Guérande. Lekker bij de borrel of om mee te koken. Laat de zeezoutboter 5 minuutjes voor gebruik even zacht worden buiten de koelkast zodat hij goed smeerbaar wordt. De zeezoutboter is lekker om op een stokbroodje te eten, als basis voor een sandwich te gebruiken of om op een stukje vlees te serveren. Genieten maar!

Bio Truffel Boter

vdk_mockup_kruidenboter_truffel_bio

100% natuurlijk recept met Nederlandse biologische boter en Italiaanse truffel en olijfolie. Lekker bij de borrel of om mee te koken. Laat de truffelboter 5 minuutjes voor gebruik even zacht worden buiten de koelkast zodat hij goed smeerbaar wordt. De truffelboter is lekker om op een stokbroodje te eten bij de borrel, als basis voor een sandwich te gebruiken of om bij pasta of een stukje vlees te serveren.